گفت و گوی مدیران ارشد صنایع ارتباطی آوا با مجله اقتصاد و نمایشگاه

تاریخ انتشار:  چهارشنبه 30 مهر 1393  دسته بندی: سایر رسانه ها کد خبر: 93073017149

در گفت و گو با مدیران ارشد شرکت مطرح شد: ساخت نخستین سوییچ مخابراتی NGN/IMS داخلی با ظرفیت یک میلیون پورت توسط صنایع ارتباطی آوا
نمایشگاه تله کام 2014، شاهد یکی از موفقیت های مهم صنایع فن آور کشور در زمینه سیستم های سوییچ مخابراتی نسل جدید است. شرکت صنایع ارتباطی آوا که یکی از صنایع فن آور حوزه مخابرات کشورمان است تاکنون برنده پنج جشنواره اصلی علم و فناوری کشور شامل جشنواره بین المللی خوارزمی، ...

جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی، جشنواره ملی پژوهش و فناوری سهند، جشنواره ملی فاوا و جشنواره نوآوری و فن آفرینی دانشگاه تهران بوده است و در سطح بین المللی نیز افتخاراتی نظیر مدال طلای سازمان وایپو) سازمان جهانی مالکیت فکری (و لوح تقدیر از سازمان یونیدو) سازمان توسعه صنعتی ملل متحد را کسب کرده است.
اکنون صنایع ارتباطی آوا برای نخستین بار در کشور، با ارتقای فناوری محصولات خود، نسبت به عرضه سویی چهای مخابراتی با ظرفیت های یک میلیون شماره اقدام کرده است که در شبکه های مخابراتی IMS/NGN عمومی قابل بهره برداری است.
برای آشنایی بیشتر با این شرکت با دکتر انوشیروان مرآت مدیرعامل، دکتر داود ادیب مدیر بازرگانی و مهندس پیام شعبانیان مدیر واحد طراحی و توسعه صنایع ارتباطی آوا گفت وگو کردیم که می خوانید.

سرمایه گذاری های بلندمدت در بخش تحقیق و توسعه
دکتر انوشیروان مرآت مدیرعامل شرکت فن آور آوا گفت: این شرکت از آغاز فعالیت خود تا کنون تلاش کرده تا چرخه بهبود مستمر را در همه ابعاد فعالیت خود پیگیری کند و در بخش های گوناگون به ویژه مباحث مدیریت دانش و ارتقای کیفی و کمی فعالیت های تحقیق و توسعه خود سرمایه گذاریهای بلندمدتی را انجام داده است. وی افزود: این محصول بر اساس فناوری بسیار جدیدی طراحی و ساخته شده است که در سطح جهان نیز تولیدکنندگان محدودی دارد.
مرآت درباره «سوئیچ های مخابراتی نسل جدید» این گونه توضیح داد: بحث اصلی تجهیزات نسل جدید سوئیچ یا مرکز تلفن، در هر سازمان و مجموعه ای که یک زیرساخت مخابراتی داشته باشد وجود دارد. این محصول می تواند در شبکه عمومی مخابرات (اپراتورهای سراسری مخابرات) و یا شبکه های مخابراتی اختصاصی سازمان های بزرگ مورد استفاده قرار گیرد به این صورت که هر سازمانی از ظرفیت چند صد مشترک تا چند صد هزار شماره برای سازمان هایی که تعدد ساختمان یا شعب مختلفی در سراسر کشور دارند را شامل خواهد شد. با استفاده از این محصول ارتباطات یکپارچه تصویری، صوتی و غیره برقرار می شود.
وی با تأکید بر یکپارچگی این محصول ادامه داد: در برنامه های اصلی خود ارتقای سوئیچی را مدنظر داریم که در شبکه عمومی همراه قابل استفاده باشد.
دکتر مرآت افزود: تجهیزات جنبی سیستم های مخابراتی نسل جدید محدود به سوئیچ ها نیست. گوشی های صوتی و تصویری هم امروزه به کشور وارد می شوند که ما نمونه صنعتی آن ها را ساخته ایم و در سال جاری به تولید انبوه رسیده و قابل عرضه به مشتریان است.

نادیده گرفتن تصویب نامه هیأت وزیران
دکتر داود ادیب مدیر بازرگانی و عضو هیأت مدیره صنایع ارتباطی آوا نیز در این گفت وگو با اشاره به نام گذاری سال های اخیر عمدتاً با مفاهیم اقتصادی از سوی مقام معظم رهبری، گفت: این امر نشان از این دارد که عرصه اقتصادی ضرورت و اولویت اصلی کشور است. کشور عزیزمان برای هدایت تحولات منطقه و حفظ موقعیت خود در موازنه های سیاسی و اقتصادی نیازمند اقتدار اقتصادی است و این امر جز با حمایت شرکت های فن آور محقق نخواهد شد.
دکتر ادیب در پاسخ به این سوال که چه مشکلاتی در ارتباط با محصولات مخابراتی تولید داخل در کشور وجود دارد گفت: متأسفانه تصویب نامه هیأت وزیران درخصوص ممنوعیت خرید کالاهای خارجی دارای نمونه و یا مشابه تولید داخلی که به تمامی دستگاه های دولتی با امضای معاون اول رئیس جمهور و به وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت صنعت، معدن و تجارت ابلاغ گردیده و در آن ذی حسابان را نیز موظف بر اجرای این تصویب نامه و عدم تأیید اسناد مرتبط با خریدهای کالاهای خارجی نمود ه اند ضمانت اجرایی پیدا ننموده و بسیاری از مناقصات در حوزه مخابراتی مشمول این بخشنامه، در سازمان های دولتی، بخشنامه مذکور را نادیده گرفته اند.
وی ادامه داد: طبیعی است که آنچه ضمانت اجرایی چنین مصوبه ها و بخشنامه هایی محسوب می شود، پایش مستمر ممنوعیت خرید کالاهای دارای مشابه داخلی در حوزه مخابرات است. به اعتقاد من باید کارگروهی به نمایندگی از قوای سه گانه و وزارت صنعت، معدن و تجارت، سندیکای صنعت مخابرات کشور، سازمان تنطیم مقررات رادیویی، شرکت مخابرات ایران برای پایش مستمر پیاده سازی این مصوبه در حوزه مخابرات به صورت ماهانه تشکیل شود. عضو هیأت مدیره صنایع ارتباطی آوا افزود: از لحاظ کیفیت در حال حاضر تجهیزات مخابراتی تولید داخلی از استانداردهای بالایی برخوردار است و حتی برخی از آن ها و از جمله محصولات تولیدی این شرکت دارای پتانسیل صادرات نیز هستند. این شرکت در راستای تحقق این موضوع، ساز و کارهای لازم را نهادینه کرده و ضمن استقرار ایزو 9001، ایزو 10002، ایزو 10668، دریافت استاندارد CE، دریافت تأییدیه های لازم از مراجع ذیصلاح از جمله سازمان تنظیم مقررات رادیویی و اخذ رتبه یک شورای عالی انفورماتیک در شاخه شبکه داده و مخابرات، در حال حاضر توانمندی تولید سافت سویچ در ظرفیت یک میلیون شماره را داشته و در صورت حمایت نهادهای دولتی به راحتی می تواند واردات این‌ گونه محصولات را از شرکت های خارجی به سمت محصولات داخلی سوق دهد.

نیروی انسانی، بزرگترین سرمایه
مهندس پیام شعبانیان مدیر واحد طراحی و توسعه و رییس هیات مدیره صنایع ارتباطی آوا درباره مشکلاتی که شرکت های فن آور در امر تحقیق و توسعه دارند گفت: بزرگ ترین سرمایه شرکت های فن آور نیروی انسانی است که علی الخصوص در مجموعه بزرگ صنایع ارتباطی آوا این موضوع در بخش طراحی و توسعه به شکل بارزتری اهمیت خودش را نشان می دهد.
وی افزود: همانطور که در این سالها شاهد هستیم یکی از بزرگترین مشکلاتی که کشور با آن مواجه است مسأله مهاجرت نیروهای تحصیل کرده و متخصص از کشور به بهانه‌های مختلف می باشد که این مورد تحت عنوان فرار مغزها شناخته می شود. یکی از چالش هایی که صنایع فن آور می بایست بر آن فائق آیند، این مسئله است به ویژه در حیاتی ترین بخش از یک شرکت فن آور که ارکان اصلی آن را نیروی انسانی تحصیل کرده ماهر و نخبه تشکیل می دهد ما باید بتوانیم شرایطی را فراهم کنیم که از این معضل جلوگیری شود.


چاپ