مصاحبه مدیر بازرگانی با ماهنامه دنیای مخابرات

 متن مشروح گفت و گوی مدیر بازرگانی شر کت با ماهنامه دنیای مخابرات 

 صنایع ارتباطی آوا، برگزیده ی بیست و پنجمین جشنواره بین المللی خوارزمی شد

پیشتاز در صنعت مخابرات کشور

 

 توسعه پرشتاب فناوری IP که از سال ها پیش آغاز شده است و همچنان ادامه دارد، منجر به کاربرد وسیع مراکز تلفن IP PBX در سازمان های مختلف شده است. پیش بینی ها نشان می دهند که این فناوری به رشد سریع خود و کاربرد همه جانبه در ابعاد گوناگون سیستم های ارتباطی و اطلاعاتی برای سازمان ها در سال های آینده نیز ادامه خواهد داد.

 مهندس داوود ادیب مدیر بازرگانی و عضو هیئت مدیره صنایع ارتباطی آوا طراح و تولید کننده مراکز تلفن NGN و برگزیده بیست و پنجمین جشنواره بین المللی خوارزمی و رتبه دوم تحقیقات کاربردی در گفتگو با خبرنگار ماهنامه دنیای مخابرات و ارتباطات درباره برنامه ها و اهداف تعریف شده در این طرح گفت: شرکت صنایع ارتباطی آوا یکی از شرکت های دانش بنیان کشور می باشد که ضمن تمرکز بر بخش تحقیق و توسعه، برای اولین بار در کشور موفق به طراحی و ساخت مراکز تلفن نسل جدید گردیده و به عنوان برگزیده بیست و پنجمین جشنواره بین المللی خوارزمی و رتبه دوم تحقیقات کاربردی کشور معرفی شده است. در این جشنواره بین المللی از مجموع طرح های دریافت شده، یک هزار و صد و نود و پنج  طرح از سوی محققین داخل کشور ارائه شد همچنین در بخش خارجی نیز یکصد و پنجاه و سه طرح از محققین چهل و شش کشور جهان و نه طرح نیز از سوی ایرانیان مقیم خارج از کشور به این دوره از جشنواره ارائه گردیده بوده که با این حجم از طرح ها ما توانستیم به این رتبه دست پیدا کنیم.

 عضو هیئت مدیره صنایع ارتباطی آوا، در ادامه افزود: این شرکت همچنین موفق به دریافت مدل WIPO از سازمان جهانی مالکیت فکری "به عنوان یک آژانس تخصصی سازمان ملل برای ضمانت، تصدیق، حفظ  پاداش حقوق مخترعین و مبتکرین سراسر جهان " شده است.

 داوود ادیب محصول برگزیده را مبتنی بر نسل جدید فناوری مخابراتی NGN و IMS معرفی کرد و گفت: این نسل جدید فناوری مخابراتی می تواند در راستای خودکفایی صنعت داخلی کشور و عدم وابستگی به محصولات خارجی تأثیر ویژه ای را در صنعت مخابرات کشور داشته باشد.

 وی در ادامه افزود: امروزه اهمیت فناوری اطلاعات و به خصوص سیستم های مبتنی بر IP به منظور افزایش سرعت و دقت فعالیت های مختلف اجتماعی و اقتصادی و در نتیجه بالا بردن بهره وری آنها به روشنی مشخص شده است، خصوصاً سازمان هایی که بخش های مختلف آن در مناطق جغرافیایی پراکنده و دور از یکدیگر قرار گرفته اند و یا مؤسساتی که موظف به انجام کارهای متنوع و متعدد هستند، بسیاری از مشکلات خود را از طریق این فناوری رفع می کنند. آنچه که مسلم است NGN (ساختارهای مبتنی بر آن از قبیل IMS) به منزله یک سلاح و ابزار جدید برای فعالیت در جهان معاصر محسوب می شود که عدم استفاده از آن انزوای کشور و در نهایت حذف شدن جامعه جهانی را به دنبال خواهد داشت. تجارب گوناگون سازمان های مختلف در سطح دنیا نشان می دهد که NGN به راحتی بسیاری از مشکلات سیستم های اطلاعات محور را رفع می کند. بدیهی است که این فناوری جدید که از فناوری های High Technology  می باشد، قابلیت های زیادی در رفع مشکلات سازمان ها دارد.

 داوود ادیب مدیر صنایع ارتباطی آوا در ادامه افزود: در شرایط فعلی، مهم ترین مانع بر سر راه توسعه شرکت های داخلی تولیدی، فقدان سیاست منسجم در سطح کشور برای باوری توانمندی شرکت های داخلی است. سازمان های متعددی بدون انجام مناقصات عمومی نسبت به خریدهای میلیاردی این تجهیزات از شرکت های خارجی به واسطه شرکت های واسطه داخلی نموده و این جای تأسف است که این سازمان ها بدون هزینه نمودن کمترین زمانی برای شناسایی تولیدکنندگان داخلی حاضر به پرداخت چندین میلیارد از بیت المال کشور به شرکت های خارجی می باشند. جا دارد که الزامات قانونی محکمی در جهت قانون منع خرید محصولات خارجی که نمونه های مشابه آن در داخل کشور تولید می گردد، تبیین و کسانی که از این قانون سرپیچی می نمایند به نهادهای بازرسی معرفی گردند.

 وی اظهار داشت: اخذ تأییدیه محصول از شرکت ارتباطات زیرساخت و اخذ گواهی توانمندی فناورانه از سازمان پژوهش های علمی و صنعتی کشور و همچنین گواهی تأیید امنیت محصول تولیدی این شرکت از مراجع ذی صلاح، گواه و شاهدی بر شکوفایی این محصول داخلی در میهن اسلامی بوده و یقیناً با سیاست دولت محترم مبنی بر ممنوعیت خرید کالاهایی که با استانداردهای مورد تأیید کشور تولید می گردد هم سو خواهد بود. وی دستاوردهای ویژه طرح را دستیابی به فناوری نوین همگام با کشورهای توسعه یافته، اطمینان از امنیت سیستم، قیمت تمام شده پایین نسبت به نمونه های مشابه، پیاده سازی امکانات خاص جهت کاربردهای ویژه از جمله شرایط بحران، امکان پیاده سازی سریع قابلیت های جدید و خاص بر حسب سفارش، عدم وابستگی به کشور یا شرکت خارجی، عدم تأثیر پذیری از تحریم، استقلال کامل در تحقیق و توسعه و دانش فنی معرفی کرد.

 وی در پایان با اشاره به امکانات و ویژگی های این طرح گفت: این امکانات شامل  ظرفیت پایه 25 هزار پورت قابل توسعه تا 100 هزار پورت، پشتیبانی کامل از پروتکل SIP، پشتیبانی از خطوط PRI، قابلیت پیاده سازی به صورت سیستم توزیع شده جغرافیایی، پشتیبانی از تلفن های بی سیم WIFI، تلفن گویا (IVR)، اپراتور خودکار (ACD)، فاکس مجازی بر روی کلیه خطوط، صندوق صوتی برای هر کاربر، ضبط و آرشیو مکالمات، امکانات متنوع برای مراکز تماس (Contact Center , SMS Server)، طراحی امنیتی قوی و عدم نفوذ پذیری، امکان پیاده سازی تلفن های رئیس منشی، پشتیبانی از SRTP، قابلیت پیاده سازی به صورت افزونه (Redundant)، پشتیبانی از https, ssh, telnet, http  امکان مدیریت حرفه ای تحت CLI و پیاده سازی امکانات سفارشی است.

 لازم به ذکر است در حال حاضر چشم انداز، مأموریت و استراتژی شرکت در جهت توسعه بازار هدف به کشورهای هم جوار بوده و در آینده نزدیک صادرات به اروپا و سایر کشورها به طور یقین برنامه ریزی و انجام خواهد شد.

منبع : ماهنامه دنیای مخابرات و ارتباطات / اسفند ماه 1390 / شماره 91 / صفحات 78 – 79

 


چاپ